Ovanliga bettingspel

Det är så klart sport som är vanligast i bettingsammanhang. Fotboll, ishockey och trav är populärast, men det finns fler alternativ än så. Först och främst finns det ju mer ovanliga sporter att betta på, men det finns så klart även andra former av bettingspel även utanför sportens värld. Faktum är att man egentligen inte behöver vara de minsta sportintresserad för att börja betta.

Växande intresse för ovanliga bettingspel

Faktum är att det finns ett växande intresse för nya former inom betting. Fler och fler intresserar sig för betting, och då är det även självklart att det ska finnas flera olika former av spel. Dessutom har den tekniska utvecklingen sett till att öppna marknaden fler nya typer av spel – även de lite mer ovanliga. Mobilspelandet har alltså förändrat spelandet på många olika sätt – inte minst då det gäller de marknader som vi spelar på.

Melodifestivalen en stor favorit

Här är i Sverige är ju Melodifestivalen en omåttligt populär musiktävling. Vid varje deltävling bänkar sig många tittare framför TV-apparaterna för att heja fram sin favorit. Faktum är det även bli allt mer populärt att även betta på musikevenemanget. Melodifestivalen är indelad i flera deltävlingar, och det betyder att det är möjligt att spela på många olika sätt. Det är självklart möjligt att spela vilka bidrag som kommer vinna de olika deltävlingarna, på samma sätt som man kan betta på vilken artist som vinner hela tävligen. Självklart kan man även betta på hur bra det kommer för ett visst bidrag. Något som är viktigt att komma ihåg är att det både ju både juryn och folkets röster som avgör. Förhandssnacket kan därför vara en viktig faktor då det gäller att pricka in rätt resultat.

Betta på Eurovision

Om man kan tävla i musik eller ej, är en fråga som ofta brukar uppkomma i musiksammanhang. Klart är iallafall att den svenska Melodifestivalen egentligen bara är en uppvärmning till Eurovision. Givetvis är det även möjligt att spela på de internationella artisterna. Kolla upp startfältet och hitta favoriterna. Kanske blir det en satsning på det svenska bidraget, eller någon av våra grannländer? Det är så klart alltid svårt att ge generella speltips, men det kan alltid vara bra att titta på fjolårets vinnare. Var det en ballad som knep förstaplatsen förra gången, kan det kanske vara en disodänga som prisas högst det här året.

Politiska bettingspel

Kan man betta på politik?

Då det gäller politik är det så klart också möjligt att betta. Det finns möjlighet att spela på flera marknader. Vem blir till exempel Sveriges näste statsminster? Vad heter USA´s näste president? Att betta på politik kan så klart kännas lite annorlunda än att spela på en fotbollsmatch men grundutmaningen är egentligen densamma: att försöka förutspå utgången av en viss händelse.

Sol eller regn?

Kommer det att regna på midsommar? Kommer snön yra utanför fönstret då första adventsljuset tänds? Vädret är en ständig källa till diskussioner – och det går faktiskt att betta på väder. Spelbolagen sätter upp ett scenario, till exempel att det kommer att falla minst 0.5 mm regn under en viss dag. Det finns möjlighet att betta på flera olika orter. Kanske kommer Gävleborna få en regnfri midsommar till skillnad från semesterfirarna på Smögen? Allt går faktiskt att betta på! Så varför inte ta en titt på SMHI´s prognoser och sätta ett bet?

TV-program för bettaren

Underhållningsindustrin bjuder på en hel del bettingmöjligheter. Melodifestivalen och Eurovision är ju två stora TV-händelser, men det finns fler bettingchanser än så.

Vad det handlar om är betting på program som sänds live. Ett perfekt sätt att ta chansen vinna stort på samma gång som TV-upplevelsen blir något helt annat.

Det här brukar kallas ”Entertainment Betting”, och begreppet nöjesbetting återfinns också på svenska. Det handlar i regel om att betta på livesända dokusåpor och tävlingar av olika slag.

Rulla ut röda mattan och betta

Vilken är världens främsta filmgala? Oscarsgalan så klart. Det är självfallet möjligt att betta på vem som kommer få priset som bästa manliga respektive kvinnliga skådespelare. Det populäraste bettet är nog vilken film som tar hem title årets film men det är så klart även möjligt att sätta ett bet på bästa biroll, bästa soundtrack, bästa foto, bästa kostym osv. En perfekt spelmöjlighet för den som vill kombinera filmkunnande med betting helt enkelt. Så plocka fram popcornen och följ den stora filmgalan – kanske ger insatsen mycket pengar tillbaka.

Betting handlar inte bara om sport

Det finns som sagt mängder av spelalternativ utanför sportvärlden. Det gör att allt flera spelare hittar till bettingsidorna och det finns som sagt massor av kul alternativ. Vissa sidor satsar lite extra på udda spel som till exempel om julbocken i Gävle, kommer att klara vintern eller inte. I samband med de större evenemangen, som till exempel Melodifestivalen kan det också dyka upp lite mer udda spel.

Det är så klart möjligt att betta på flera olika plattformar. De flesta spelbolag erbjuder möjlighet att spela via datorn, surfplattan och mobilen. Det finns ju även live odds, vilket innebär att man gör sitt bet under pågående evenemang. Något som garanterat kommer att öka spänningen ytterligare. Det finns så klart även särskilda bonusar som man kan använda sig av för att komma igång med att spela på dessa marknader. Extra förmånlig är i ofta välkomstbonusen som kan ge både bonuspengar och free bets.