Livebetting

Livebetting är något som växt fram i takt med att internet tagit över stora delar av branschen. Att betta på spel är något som de allra flesta hört talas om tidigare. Men idag så har något som kallas Livebetting blivit allt vanligare som det svenska folket. Det innebär precis som det låter, nämligen att spelaren som ska spela kan betta på ett lag samtidigt som matchen är igång.

Så om det är en fotbollsmatch mellan Malmö FF – Djurgården så kan man givetvis spela på resultatet innan matchen. Men flera spelbolag låter dig dessutom spela live om olika händelser som ska utspelas under matchens gång. Det kan exempelvis handla om vilket lag som får nästa hörna, inkast, gula kort och så vidare.

Stora snabba vinster

Detta sätt att spela har blivit väldigt populärt och har också gjort att många människor kunnat ta ut otroliga summor genom att analysera hur lagen ser ut och vad som kan hända under matchens gång. Så om exempelvis Malmö FF skulle ligga under med 1-0 mot Djurgården men är otroligt nära gång på gång att kvittera. Då är det ett ypperligt läge att spela på att de himmelsblå kommer att göra nästa mål. Om laget skulle göra precis vad som förutspåtts så trillar pengarna in nästan omgående till ditt konto. Matchen behöver i vissa fall inte ens spelas färdigt. Detta gör att spelaren kan fortsätta betta på vad som kommer händer under matchens gång, vilket är otroligt fördelaktigt.

Hur fungerar livebetting?

Livebetting fungerar genom att man låter personer med väldigt god insyn sitta och analysera matcherna. Dessa personer som sitter och följer oddsen är väldigt analytiska och bra på siffror. Vilket gör att det oftast blir ett odds som är rättvist för alla parter. Dock bör tilläggas att det alltid finns människor som har bättre koll på olika lag. Det finns en Slogan hos svenska spel som lyder: Den som vet mest, vinner mest. Och i detta sammanhanget så är det helt rätt.

Har man mer koll på laget än de som sitter och analyserar, samtidigt som man vet hur det brukar se ut, så kan man som spelare lättare förutse vad som kommer hända under matchens gång. Och att göra det kan ge ett extra tillskott i plånboken.

Vissa spelbolag har dessutom en Cash out-knapp, vilket menas med att man kan avsluta sitt spel innan matchen har tagit slut. Till exempel. En spelare har bettat på att Manchester United ska vinna över Arsenal. Matchen spelas och det står 1-0 i halvlek till Manchester United, precis som personen har spelat. i andra halvlek spelar Arsenal mycket bättre och har både en stolpträff och ett stenhårt skott i ribban. Spelaren känner att hens pengar håller på att rinna ut i sanden. Då är det väldigt bra att en Cash out-knapp finns. Med hjälp av den så kan man ta ut pengarna så länge resultatet fortfarande är rätt. Därför är det en klar fördel i spelandet.

Livebetting är odds mitt i matchen

Skillnaden mellan livebetting & vanlig betting

Skillnaden mellan livebetting och vanlig betting är på flera sätt väldigt snarlikt, samtidigt som det på många sätt skiljer sig väldigt mycket.

Rent konkret så är det betting oavsett vad. Det handlar om att kunna förutse någonting som ska hända och med rätt tur så kanske det blir en rejäl storvinst en dag. Det som gör att dessa spel är väldigt lika varandra är att det aldrig finns något säkert spel. Däremot kan det vara så att sannolikheten till ett visst resultat är starkare än de andra resultaten. Det gäller att man har bra koll på de olika lagen.

Den största skillnaden med att spela live jämfört med att spela vanligt är att vad som helst kan hända. Dessutom har spelaren som spelar live otroligt många fler möjligheter till betting. Utbudet är enormt mycket större, vilket gör att man kan hitta riktigt bra odds som kan löna sig rejält om man har bra koll.

Livebetting kräver mycket mer av spelbolaget. Exempelvis så måste bolaget ha personer som har stenkoll på vad som händer under de olika matcherna. Om det skulle vara så att det finns någon som tittar på matchen på plats, samtidigt som personen bettar så finns en stor risk att spelaren kan förutse ett mål innan oddset har ändrat sig. Därför så har spelbolagen alltid någon på plats under de olika matcherna för att ständigt uppdatera oddsen.

Hur sätts oddsen?

Oddsen i livebetting brukar vara exakt likadana som vanligt betting innan matchen börjar. Sen anpassas oddsen utefter hur spelet ser ut. Så om ett lag börjar anfalla och pressa mot de andra lagets mål så kommer oddsen sjunka för de laget. Dessa personer som sköter oddsen är oftast väldigt duktiga inom sin kategori och det gör i sin tur att det blir väldigt rättvist för alla parter.

Tips för Betting

När man ska betta så finns det en rad olika tips som man bör tänka på. Exempelvis så är det viktigt att inte titta sig blind på de olika oddsen. Ibland kan det nämligen vara bra att leta reda på så mycket fakta som man bara kan hitta gällande de olika lagen som ska mötas. Det kan exempelvis vara så att det ena lagets anfallare är skadad, vilket i sin tur gör att laget inte har någon anfallare som brukar göra mål.

Eller så kan det vara så att en back blivit avstängd i en match. Helt plötsligt kan det sluta med att laget inte har någon defensiv. Vilket sedemera borde göra att chansen att laget släpper in mål ökar. Detta kanske inte alla spelbolag har haft med i sina beräkningar. Just därför kan det resultera i att spelaren som tagit reda på detta har mycket pengar att hämta.